Top 3 Exercitii Pentru Abdomen Plat Pe Care Le Poti Face Oriunde

Vrei sa obtii un abdomen plat si sa iti subtiezi talia intr-un timp cat mai scurt, pentru a purta hainele pe care ti le doresti fara grija? 

Cele mai multe persoane care merg la sala pierd intre 60 sii 90 de minute la fiecare antrenament, facand exercitii care nu le ajuta in niciun fel sa se apropie de obiectivul pe care vor sa il atinga​

Iti voi arata 3 exercitii pentru abdomen plat  pe care sa le incluzi in programul tau de antrenament, ca sa obtii rezultate mai repede. 

Imagineaza-ti ca vrei sa ajungi la Brasov, dar alegi sa mergi pe Autostrada Soarelui spre Constanta.

Desigur, poate intr-un final vei ajunge la destinatie, dar calatoria va fi cu mult mai lunga si mai costisitoare.

Ti-ai dori sa faci parte dintre cei care folosesc timpul petrecut in sala de fitness la potentialul maxim?

Ca sa te ajut, iti voi arata trei dintre cele mai eficiente exercitii pentru abdomen plat  pe care le poti face pentru a-ti intari si tonifia muschii abdominali.

Nu sunt exercitiile clasice pe care le faci in fiecare zi, iar unele dintre ele ar putea sa ti se para "ciudate" sau contraintuitive, dar te asigur ca este cea mai rapida cale de intarire a muschilor abdominali.

Exercitiul 1: Scaunul Roman

exercitii pentru abdomen plat

Asaza-te pe o bancuta, pozitioneaza bratele langa posterior (ca in imaginea alaturata), apoi ridica picioarele la un unghi drept si mentine pozitia pe o durata de timp cat mai mare.

Tine minte! Nu conteaza numarul de repetari, ci timpul in care muschii tai stau cu adevarat incordati.

Exercitiul 2: Plansa Cu Ridicare De Brat

exercitii pentru abdomen plat

Stai intr-o pozitie asemanatoare celei de flotare. Acum ridica bratul drept in prelungirea corpului (exact ca in imagine) si mentine pozitia pentru cat de mult timp poti.

Apoi alterneaza bratele. Continua alternarea bratelor pana cand nu poti sa mai pastrezi pozitia cu spatele drept.

Un mic secret: Tine picioarele departate pentru o mai buna stabilitate si mentine mereu spatele drept (nu te apleca spre stanga sau dreapta).

Exercitiul 3: Flexii Cu Picioarele Ridicate

exercitii pentru abdomen plat

Asaza-te pe spate, pe un covoras de fitness sau o salteluta. Ridica picioarele intinse (ca in imagine) si mentine-le ridicate pe tot parcursul miscarii.

Acum incearca sa ridici spatele si sa atingi varfurile picioarelor, fara ca acestea sa se miste.

Un mic sfat: ai grija ca zona lombara sa fie mereu lipita de buretel, altfel vei simti o durere puternica in zona spatelui (nu trebuie sa iti faci griji, dar nu cred ca este ceva placut).

De Ce Sunt Mai Eficiente Decat Alte Exercitii Pentru Abdomen

Dupa cum probabil ai observat aceste exercitii pentru abdoment plat sunt diferite de abdomenele clasice pe care le faci la sala de fitness.

Trebuie sa stii ca muschii din zona abdominala sunt conceputi in asa fel incat sa raspunda bine la un timp indelungat in tensiune - una din functiile muschiului abdominal in viata de zi cu zi fiind sa asigure echilibrul corpului tau.

De aceea, bine cunoscuta plansa este exercitiul numarul 1 pentru tonifierea abdomenului. 

Abdomenele clasice nu mentin muschiul abdominal in tensiune la fel de mult ca exercitiile din acest articol.. 

Aplica aceste exercitii pentru abdomen in rutina ta saptamanala si vei observa cum abdomenul tau va prinde un tonus de invidiat intr-un timp foarte scurt.

Articolul a fost publicat initial pe ziare.com. 

Serban Blebea

Serban este antrenor personal si specialist in transformari corporale cu o experienta de peste 7 ani de zile. In prezent colaboreaza cu reviste precum "Ce Se Intampla Doctore?" si site-uri ca "Ziare.com" si "Adevarul.ro"

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: